lørdag den 29. september 2012

Efterår

Nu kan man virkelig begynde at mærke, at det er  ved at være efterår... Der tændes i brændeovnen om aftenen, mørket falder hurtigt på og det blæser og regner mere. Men idag har det været skønt vejr, solen har skinnet fra en (næsten) skyfri himmel og det har ikke blæst så meget.. Så derfor har kæresten og jeg rigtig været i haven, her har vi gjort en smule vinterklar. Hækken er blevet klippet, drivhuset er tømt, havemøblerne er taget ind, køkkenhaven er ryddet så den nu er klar til forår, og til sidst er der plukket massevis af æbler!!

Eftersom vi kun har boet på gården i ca. 1½ år, har det været rigtig svært at finde ud af hvilke æbler og pærer vi har i haven.. Dels fordi de forhenværende ejer ikke gav os nogen forklaring og dels fordi vi ikke kender til disse sorter... Men nu tror jeg, at der nogenlunde er styr på hvilke sorter vi har og hvornår de skal plukkes og spises :)
Dette er vores Lobo æbler, dem har vi mange af i år...

Hele 6 kasser blev det til!

Dette er vores descovery æbler, de smager vidunderligt ! En skam der ikke er duft med på billedet, for de dufter simpelthen himmelsk :)

Dette mener vi er grev molthe pærer, men vi er ikke helt sikre...

Clara fris pærerne sidder stadig på træet, men er spiseklar nu..

Flere Clara fris pærer

Nu har vi igen bambier i haven, disse to var på besøg i går eftermiddags... Her på billedet smovser de i nedfaldsblommer som vi ikke har fået spist..

Sille i en af regnvejrsbyerme, selvom solen skindte, ja så stod det faktisk også ned indimellem.. Rigtig efterår !

Mille ved nok hvor det er bedst, her i genbrugstæppet i sofaen..

Sille som er kommet i tørvejr

Lige nu breder der sig en duft fra disse ovenstående pærertærter... Mmm.. De er bagt med clara fris pærer, og skal spises i aften, når vi skal til aftensmad og kaffe hos mine forældre... :) Fortsat go' efterårs weekend!

3 kommentarer:

 1. åhh, jeg vil frygtelig gerne komme og smage din kage Søde Anne :)<3
  - rigtig gode billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Michele ! Vi må også snart finde ud af noget... Vi har fået endnu en gokart, så nu kan to pers køre :)

   Slet
  2. du siger bar en dag, som kommer jeg :) hehe.
   - jeay, det kan kun blive sjovt :D

   Slet